Otvoritev sobe za paliativno nego

Otvoritev sobe za paliativno nego

21.09.2017

V Bolnišnici Ptuj odslej posebna soba za paliativno nego

Avgusta so v Bolnišnici Ptuj svojemu namenu predali sobo za paliativno oskrbo bolnikov, ki se nahaja na 3. krilu internega oddelka (soba 36). Na krajši slovesnosti sta se vsem zaslužnim zahvalila tudi direktor bolnišnice Andrej Levanič in pomočnica direktorja za zdravstveno nego Sabina Bricelj Čelan.

»V Bolnišnici posebno pozornost namenjamo najbolj ranljivim skupinam pacientov, ki v času svoje bolezni potrebujejo še dodatno skrb in nego. Ravno njim je namenjena obnovljena soba za paliativno nego, ki omogoča večjo zasebnost, bivanje pa omogoča tudi najbližjemu svojcu v trenutkih, ko se človeško življenje izteka«, je poudaril direktor bolnišnice Levanič.

Pobudnica akcije je bila študentka Anja Zelenik, ki pravi, da je jo k temu spodbudila osebna izkušnja. Njena mama je namreč zbolela za rakom. Ko je idejo o posebni sobi, ki bi nudila mir in zasebnost predstavila ekipi Kluba ptujskih študentov, je naletela na veliko podporo. Povezali so se z ga. Jano Kozel iz Društva onkoloških bolnikov, sicer tudi zaposleno v bolnišnici. Kozelova se je posvetovala z vodilnimi, ki so idejo z veseljem podprli. Ekipa Kluba ptujskih študentov je tako maja lani organizirala dobrodelni koncert in zbrala del sredstev, ki so pripomogla k obnovi sobe. Posebno, nadstandardno električno negovalno posteljo in nočno omarico so donirali člani Rdečega križa.

Bronja Habjanič

 
 
 
 

Stopite v stik z nami

Stopite v stik z nami

SPLOŠNA BOLNIŠNICA
dr. Jožeta Potrča PTUJ
Potrčeva cesta 23
SI-2250 Ptuj 

T: +386 (0)2 749 14 00

F: +386 (0)2 749 16 30

E: tajnistvo@sb-ptuj.si

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.