Za Urgentni center Ptuj!

Za Urgentni center Ptuj!

14.06.2017

V aprilu se je v Spodnjem Podravju začela velika humanitarna akcija zbiranja sredstev za izgradnjo urgentnega centra. Pobudniki akcije so tri velika podravska podjetja: Talum Kidričevo, Perutnina Ptuj in družba Finakos. 10. 6. je v Termah Ptuj potekal tudi veliki dobrodelni dogodek. Za dober namen so bili odigrani teniški turnirji dvojic, poskrbljeno pa je bilo tudi za animacijo otrok. Nastopili so Modrijani, Natalija Verboten, Tanja Žagar ter ambasadorja humanitarne akcije zbiranja sredstev za urgentni center Ptuj – boksarski šampion Dejan Zavec in mojster stand - up komedije Tadej Toš.

Ptujski urgentni center je pred leti brez utemeljenega razloga izpadel iz načrtovane gradnje mreže urgenc po Sloveniji. V letu 2015 je država ptujski urgentni center vendarle uvrstila v svoj načrt razvojnih programov in ob tem zahtevala lastno finančno udeležbo bolnišnice v višini 600.000 evrov. Glede na ekonomski položaj bolnišnica takšnega zneska ni zmožna zagotoviti. Dejstvo je, da regija, ki pokriva 140.000 prebivalcev Spodnjega Podravja, urgentni center potrebuje. Zaslužimo si enako zdravstveno oskrbo, kot so je deležni prebivalci v drugih delih Slovenije. Prispevka, ki ga bomo skupaj zbrali s pomočjo donacij, ne glede na višino finančnih sredstev, država kar tako ne bo mogla ignorirati.

Sredstva lahko še zmeraj donirate na poseben trr račun družbe Talum, odprt pri NKBM. Št. računa: SI56 0451 5000 3357 872.

Vsem donatorjem se iskreno zahvaljujemo!

Bronja Habjanič

Fotografije: Črtomir Goznik

 
 
 

Stopite v stik z nami

Stopite v stik z nami

SPLOŠNA BOLNIŠNICA
dr. Jožeta Potrča PTUJ
Potrčeva cesta 23
SI-2250 Ptuj 

T: +386 (0)2 749 14 00

F: +386 (0)2 749 16 30

E: tajnistvo@sb-ptuj.si

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.