Veseli Jožeki predali donacijo ginekološko - porodnemu oddelku

Veseli Jožeki predali donacijo ginekološko - porodnemu oddelku

30.03.2017

V ptujski porodnišnici, kjer se letno rodi okrog 900 novorojencev, imamo trenutno na razpolago samo en inkubator, ker drugi inkubator po servisnem pregledu ni več varen za uporabo, saj je dosegel starost 30 let. Zaradi zagotavljanja ustreznega zdravljenja novorojencev bi nujno potrebovali še en dodatni inkubator, ker v takih pogojih ne moremo izvajati intenzivnega nadzora in zdravljenja bolnih otrok. Sredstva za nakup novega inkubatorja se zbirajo tudi s pomočjo donacij, za katere smo izredno hvaležni.

Na ginekološko - porodnem oddelku je 29. marca potekala simbolična predaja donacije harmonikarske skupine Veseli Jožeki, sekcije KD Franceta Prešerna Videm pri Ptuju, v višini 500 evrov. Sredstva so zbrali na letošnji jubilejni deseti prireditvi Veselo na Jožefovo.

Za simbolično predajo čeka sta poskrbela Jožef Hrga in Jože Godec, ki sta povedala, da so Veseli Jožeki dobrodelni že od prve prireditve in so vsako leto del zbranih sredstev podarili tistim, ki so pomoči potrebni. Tako so doslej pomagali družini v Halozah, ki ji je požar uničil dom, sredstva so darovali bolnišnici pri nakupu mamografa, dobrodelni so bili do gasilcev, učencev šole v domačem kraju, župnije, letos pa so se z veseljem pridružili dobrodelni akciji zbiranja sredstev za nakup novega inkubatorja, ki ga ptujska porodnišnica nujno potrebuje.

Predstojnik ginekološko - porodniškega oddelka mag. Saša Djukanovič se je za donacijo zahvalil videmski harmonikarski skupini in povedal, da so donacije veseli, ta pa bo namenjena novorojenčkom, ki zaradi prezgodnjega rojstva ali iz drugih razlogov potrebujejo posebno nego in oskrbo, kar pa lahko zagotovijo le s pomočjo sodobnega inkubatorja.

Pri predaji donacije so sodelovali še pomočnica direktorja za zdravstveno nego Sabina Bricelj Čelan, pediatrinja Jasmina Filipovič, strokovni vodja zdravstvene nege ginekološko -porodnega oddelka Zdravko Vidovič, pridružila se jim je tudi Mateja Vidovič, zaposlena na ginekološko - porodnem oddelku, ki že vse od prve prireditve sodeluje z Veselimi Jožeki.

Bronja Habjanič
Foto: Tatjana Mohorko

 
 
 

Stopite v stik z nami

Stopite v stik z nami

SPLOŠNA BOLNIŠNICA
dr. Jožeta Potrča PTUJ
Potrčeva cesta 23
SI-2250 Ptuj 

T: +386 (0)2 749 14 00

F: +386 (0)2 749 16 30

E: tajnistvo@sb-ptuj.si

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.