Magnetna resonanca odslej tudi v ptujski bolnišnici

Magnetna resonanca odslej tudi v ptujski bolnišnici

20.01.2017

Magnetna resonanca odslej tudi v ptujski bolnišnici

Oddelek za radiološko diagnostiko SB Ptuj je po novem bogatejši za magnetno resonanco. S tem je tudi prebivalcem Spodnjega Podravja omogočen hitrejši dostop do nujno potrebnih preiskav.

»Gre za eno največjih pridobitev bolnišnice in zdravstva v regiji, saj je tovrstna diagnostika eden temeljev kakovostne zdravstvene oskrbe«, je na uradni otvoritvi, ki je potekala 18. januarja dejal direktor bolnišnice Andrej Levanič, dr. med., spec. pediatrije.

Aparat v ptujski bolnišnici sicer deluje že od konca novembra, doslej pa so z njim pregledali že okoli 400 bolnikov. Trenutno je kader za delo z aparatom zagotovljen, v prihodnje pa načrtujemo tudi dodatno izobraževanje radiologov, saj je tovrstna diagnostika zelo specifična. Za zdaj smo angažirali vrhunske strokovnjake iz slovenskega prostora, ki pomagajo odčitati rezultate preiskav.

Uradnega odprtja aparata za magnetno resonanco se je udeležil tudi Tomaž Glažar, direktor Direktorata za zdravstveno ekonomiko na Ministrstvu za zdravje, ki je povedal, da sta se za aparat, ki so ga do sedaj uporabljali na Onkološkem inštitutu zanimali ptujska in brežiška bolnišnica. Glede na postavljene kriterije pa so se na Ministrstvu odločili za našo bolnišnico. Najdaljše čakalne dobe v Sloveniji so še vedno v obeh kliničnih centrih, kjer je treba na magnetno resonanco čakati tudi pol leta, zato je sedaj pričakovati, da bodo na preiskavo v ptujsko bolnišnico prihajali tudi pacienti od drugod in ne samo iz lokalnega okolja.

Pri vgradnji aparata so pomagala številna podjetja in posamezniki iz lokalnega okolja – podjetje Ilkos d.o.o., Interexpo group, Komunalno podjetje Ptuj ter številni izvajalci - Interexport iz Ljubljane, Merido, Zidarstvo Fideršek in Damjan Prevolšek s svojo tehnično ekipo vzdrževalcev. Vsem, ki so kakorkoli pomagali v tej zgodbi, se je na otvoritvi za opravljeno delo zahvalil tudi Robert Čeh, dr. med., spec. radiologije, vodja oddelka za radiološko diagnostiko in glavni »zaslužni«, da ima odslej aparat za magnetno resonanco tudi ptujska bolnišnica.

Bronja Habjanič
Foto: Jani Črnko

 

E-novice

Prijavite se na naše e-novice ter bodite obveščeni o našem aktualnem dogajanju.

 
 

Stopite v stik z nami

Stopite v stik z nami

SPLOŠNA BOLNIŠNICA
dr. Jožeta Potrča PTUJ
Potrčeva cesta 23
SI-2250 Ptuj 

T: +386 (0)2 749 14 00

F: +386 (0)2 749 16 30

E: tajnistvo@sb-ptuj.si

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.