Dan klinične kemije in laboratorijske medicine na Oddelku za laboratorijsko diagnostiko SB Ptuj

Dan klinične kemije in laboratorijske medicine na Oddelku za laboratorijsko diagnostiko SB Ptuj

02.10.2019

2. oktobra v Sloveniji obeležujemo dan klinične kemije in laboratorijske medicine. Obeležili smo ga tudi v laboratoriju Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj, ko je laboratorij svoja vrata odprl za vse, ki so se želeli testirati. Odvzemi so potekali brezplačno. Tega dne je na odvzem prišlo okrog 100 ljudi.
Oddelek za laboratorijsko diagnostiko, ki ga vodi Mojca Završnik, univ. dipl. biol., spec. med. biokem., je sicer organiziran kot samostojna enota Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj. V njem izvajajo številne preiskave za potrebe SB Ptuj in za potrebe zunanjih naročnikov (ZD Ptuj, ZD Ormož, Psihiatrična bolnišnica Ormož, zasebne splošne in specialistične ambulante). S njihovim delom prispevajo k zdravljenju pacientov v SB Ptuj oziroma širše.
Na oddelku letno opravijo približno 1.000.000 preiskav, kar je za velikost oddelka in število zaposlenih dokaj visoka številka.


Bronja Habjanič

 
 
 

Stopite v stik z nami

Stopite v stik z nami

SPLOŠNA BOLNIŠNICA
dr. Jožeta Potrča PTUJ
Potrčeva cesta 23
SI-2250 Ptuj 

T: +386 (0)2 749 14 00

F: +386 (0)2 749 16 30

E: tajnistvo@sb-ptuj.si

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.