Prednovoletno druženje 2017

Prednovoletno druženje 2017

20.12.2017

Prednovoletno druženje 2017
Ponovno smo zakorakali v praznični december in v čas, ko delamo obračune za minulo leto in kujemo načrte za leto, ki prihaja. Skupaj premagujemo vsakdanjik, se družimo kot sodelavci, a nam vedno zmanjka časa, da bi se za trenutek ustavili in prisluhnili drug drugemu ter poklepetali kot prijatelji, sopotniki v življenju.

Bližajoči konec leta je zato priložnost, da si sežemo v roke in nazdravimo prihajajočemu letu 2018. Tudi letos nas je direktor bolnišnice Andrej Levanič 18. decembra pozdravil s krajšim nagovorom. Manjkala ni prijetna ambientalna glasba, poslastico sta pripravila vrhunska plesalca Ana in Ivan, vrhunec večera pa je predstavljalo druženje z gostom, odličnim poznavalcem razmer v družbi in zdravstvu ter motivatorjem Tadejem Tošem.

Letos je potekala že četrta, lahko rečemo že kar tradicionalna zaključna prednovoletna prireditev za zaposlene v bolnišnici.
»Izredno hitro vrti se ta svet. Spet se je začel zadnji del decembra in čas obračuna z odhajajočim letom, kakor tudi že čas snovanja načrtov za prihajajoče leto. Celo leto smo se praktično vsak dan skupaj prebijali skozi številne izzive, ki jih s sabo nosi tako kompleksno okolje, kot je bolnišnica s skoraj 500 zaposlenimi, še posebej v našem zelo zapletenem zdravstvenem sistemu, ki ob pogosto nerealnih pričakovanjih naših pacientov in njihovih svojcev ter javnosti predstavlja za nas morda najtrši oreh. Seveda je to vse prej kot lahko, a smo kar uspešni.
Leta 2015 smo prvič po več letih poslovali uravnoteženo, se pravi brez izgube in isto smo zaradi našega trdega dela pričakovali tudi ob koncu 2016, kar pa se zaradi specifike financiranja našega zdravstvenega sistema žal ni uresničilo. Ni nam bilo plačano za skoraj milijon evrov opravljenih storitev.

Letošnje leto je zaznamovalo nadaljevanje poslovanja v oteženih pogojih, ko so se še dodatno znižale cene naših storitev, na drugi strani pa so bila pogajanja sindikatov o ceni dela bistveno bolj uspešna in so rezultirala v dvigu plač tako skozi sproščena napredovanja, kot popravek plačne lestvice in tudi v popravku plač precejšnjega dela zaposlenih v drugi polovici leta. Vse to je seveda nam kot zaposlenim omogočilo boljše dohodke, a hkrati otežilo reševanje vsakodnevnih težav pri našem delu, kot so vlaganja v obnovo bolnišnice, nabavo opreme in nadomeščanje potrebnega manjkajočega kadra. Zagnanost vseh nas zaposlenih vseeno ne pada, zadovoljstvo naših pacientov in ugled v okolju narašča, realizacija programa je nad večletnim povprečjem. Kljub zelo solidni realizaciji predvidenega programa, uspešnim prestrukturiranjem in ob pridobljenih dodatnih programih EDP in polnem zagonu MR slikanj se zaradi prenizke cene storitev, ki ne pokrije naraščajočih stroškov dela ponavlja negativno poslovno leto, ki pa je na koncu vseeno pozitivno v več pomembnih pogledih.

Z Interventnim zakonom smo končno uspeli dokazati neustreznost financiranja v preteklosti in večinsko odpraviti večji del nakopičenih težav iz preteklega obdobja. Pripadlo nam je 6,1 milijona evrov, s katerimi smo poplačali večino zapadlih obveznosti, tudi končni poslovni rezultat bo zaradi tega pozitiven. Lahko rečemo, da je sistem resetiran, zreanimiran po naši zaslugi. Seveda pa niti približno ozdravljen, kar je naloga za naprej.

Vseeno smo nadaljevali z predlani začetim nujno potrebnim ciklusom novih investicij, saj nam bodo le te omogočile nadaljevanje kvalitetnega dela in strokovni razvoj, saj vemo, da ob zagnanem dobrem kadru kar nedvomno vsi vi ste, potrebujemo še ustrezno sodobno opremo. V letošnji fazi smo nabavili za okrog 300 - 400.000 evrov opreme, predvsem za intenzivni in ginekološko - porodni oddelek, pravkar pa poteka obnova endoskopske enote internega oddelka, ki bo dokončno sfinancirana v naslednjem letu in smo tudi pred začetkom obnove stranišč in kopalnic v vseh treh nadstropjih kirurgije. Največ energije in denarja iz okolja v obliki donacij pa je prevzel projekt UC, kjer smo skupaj z gospodarstvom in občinami Sp. Podravja končno uspeli zagotoviti pokritje lastnega finančnega deleža v potrebnem znesku okrog 840.000 evrov. Čakamo na potrditev novelacije na vladi in v začetku leta objavo razpisa za izvajalca del. Še vedno ne odstopamo od zadanega terminskega plana, ki predvideva izgradnjo do konca leta 2018, v letih 2019 - 20 pa obnovo operacijskega bloka in enote intenzivne medicine. S tem bomo dokončno zaključili razmišljanja in dvome okrog perspektive in bodočnosti naše bolnišnice in s tem naših služb.

Glede kadrovske politike smo še vedno pod močnim vplivom omejevanja zaposlovanja, vendar pa dokaj uspešno nadomeščamo manjkajoče kadre, pridobivamo mlade sodelavce, na drugi strani povsem enakovredno ne glede na profil izplačujemo nadure in smo tako pripeljali stanje neizplačanih ur daleč pod povprečje slovenskih bolnišnic. Imamo največje število zaposlenih v zgodovini bolnišnice, največje število stalnih specialistov, kot tudi specializantov in tudi negovalnega kadra in drugega strokovnega kadra. Še vedno odlično sodelujemo tudi s posamezniki iz drugih ustanov, ki pa neglede na morebiten drugačen vtis, realno opravijo za manj kot 8 zaposlenih delovnih ur.

Vse to nas sedaj vrača na zemljevid enakovrednih partnerjev - slovenskih bolnišnic v našem zdravstvenem sistemu, vse to pa seveda ni možno brez vašega izrazitega požrtvovalnega celoletnega dela, kar je tudi naše osnovno poslanstvo in srce delovanja. To pomeni naš profesionalni odnos tako med seboj kot do naših uporabnikov, ob čemer je seveda strokovnost imperativ.

Skupaj sledimo cilju, da bomo končno delovali in poslovali stabilno, s strokovnim napredkom in večjim zadovoljstvom tako nas strokovnih sodelavcev kot naših uporabnikov, za katere moramo predstavljati izvajalca, ki jim v lokalnem okolju nudi večino potrebnih sekundarnih bolnišničnih in specialističnih ambulantnih zdravstvenih storitev in to na ustreznem kakovostnem nivoju.

Človek svojih želja in pričakovanj skoraj nikoli ne uresniči do kraja in morda je tako tudi prav. Cilj naj bo tudi že sama pot, ne bodimo preveč obremenjeni z vmesnimi etapami, predvsem pa nas vmesni neuspehi naj ne onemogočajo na naši poti. DRAGI SODELAVCI, HVALA ZA VSE, KAR STE NAREDILI V TEM LETU in RAVNO ZATO LAHKO Z OPTIMIZMOM TER POLNO ENERGIJO ZREMO V PRIHODNOST NAŠE BOLNIŠNICE!«, je v svojem slavnostnem nagovoru povedal direktor bolnišnice, Andrej Levanič.

Direktor Andrej Levanič je skupaj s pomočnico za zdravstveno nego, Sabino Bricelj Čelan ob tej priložnosti podelil tudi zahvale za 30 let dela. Zahvale za 30 let dela so prejeli: Medik Marija, Prelog Marija, Prelog Sonja, Štumberger Ljubica, Šuštar Brigita, Trop Tončka in Voda Aleksander.

Posebne zahvale so prejele tudi tri delavke, ki so se upokojile v letošnjem letu: Ciglar Dragica, Bernhard Danica in Purg Marija.

Bronja Habjanič

 
 
 

Stopite v stik z nami

Stopite v stik z nami

SPLOŠNA BOLNIŠNICA
dr. Jožeta Potrča PTUJ
Potrčeva cesta 23
SI-2250 Ptuj 

T: +386 (0)2 749 14 00

F: +386 (0)2 749 16 30

E: tajnistvo@sb-ptuj.si

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.